De Therapeuten

Binnen de praktijk werken twee BIG geregistreerde klinisch psychologen/psychotherapeuten, Boukje Bakuwel en Yvo van de Velde. De therapeuten hebben een uitgebreid netwerk van collega -psychotherapeuten, artsen en paramedici.

Op regionaal niveau participeren ze in de vereniging ‘Rondom Psychotherapie’.
Landelijk zijn ze lid van de LVVP en het NIP.

Beide therapeuten hebben conform landelijke afspraken in de geestelijke gezondheidszorg een geregistreerd kwaliteits-statuut, zie de blauwe balk onder aan de pagina.

Beide therapeuten zijn gevisiteerd door de LVVP in 2022.

Boukje Bakuwel

Boukje Bakuwel studeerde psychologie in Amsterdam. Zij is klinisch psycholoog/psychotherapeut. Zij werkt met zowel jong volwassenen (vanaf 18 jaar) als volwassenen.

Zij werkt sinds voorjaar 2010 in deze praktijk, na 20 jaar te hebben gewerkt als medisch psycholoog. Daarnaast werkte ze langdurig als psychotherapeut op verschillende psychiatrische afdelingen van algemene ziekenhuizen. Ze was lid van de medische staf.

Voor die tijd werkte zij als verpleegkundige in perifere en academische ziekenhuizen.

Ze is lid en supervisor van de Vereniging van Cognitieve Gedragstherapie (VGCT); daarnaast heeft ze jarenlange werkervaring met EMDR.
Ze is geregistreerd practitioner EMDR en lid van de Vereniging EMDR Nederland, (VEN).

BIG registratie nummer Klinisch psycholoog/GZ psycholoog: 19003032425
BIG registratie nummer Psychotherapeut: 39003032416ong

Yvo van de Velde

Yvo van de Velde studeerde psychologie in Utrecht en Leiden. Hij is klinisch psycholoog/psychotherapeut. Hij werkte ruim 20 jaar als medisch psycholoog en psychotherapeut in het algemeen ziekenhuis en was coördinator van een psychiatrische deeltijd behandeling. Hij was lid van de medische staf.

Daarnaast werkte hij als docent en supervisor in het hoger beroepsonderwijs.

Hij is gedragstherapeutisch opgeleid en heeft jarenlange ervaring met EMDR. Hij is geregistreerd practitioner EMDR en lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Hij is geïnteresseerd in creatieve therapie. Hij volgde gedurende een periode van 10 jaar trainingen in analytische tekentherapie bij een Jungiaans analyticus.

Hij participeerde van 2013 tot eind 2017 in het landelijk netwerk kwaliteitsontwikkeling GGZ (NKO, nu Akwa te Utrecht).

BIG registratie nummer Klinisch psycholoog/GZ psycholoog: 99042605325
BIG registratie nummer Psychotherapeut: 09042605316