De praktijk

Bakuwel & van de Velde is een kleinschalige praktijk voor psychotherapie en medische psychologie gericht op volwassenen vanaf 18 jaar.
In de praktijk zijn 2 ervaren klinisch psychologen/psychotherapeuten werkzaam.

Adres:
Meerweg 1-E
2121 VA Bennebroek.
Telefoonnummer: 023-5287179.

Dinsdag t/m vrijdag direct telefonisch bereikbaar tussen 13.30 uur en 14.00 uur. Op andere tijden kunt u inspreken en wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Wij werken binnen kantooruren, wat inhoudt dat wij geen 24 uurs bereikbaarheid kunnen bieden.

Coronabeleid: 
Bij een bezoek aan onze praktijk vragen we u om rekening te houden met de regels die we hanteren om uw en onze gezondheid te beschermen. Wij bespreken deze telefonisch vooraf met u en u krijgt ze bovendien bij uw eerste bezoek uitgereikt. 

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie is een behandelmethode die wordt toegepast bij psychische klachten en stoornissen, zowel bij kinderen en jeugdigen als bij volwassenen en ouderen. De therapie bestaat als regel uit gesprekken met een deskundige hulpverlener – een BIG-geregistreerde psychotherapeut en/of klinisch psycholoog.
De behandeling kan individueel zijn, maar kan ook in groter verband (relatie, gezin,) plaatsvinden.
De psychotherapeut/klinisch psycholoog lost geen problemen voor u op, maar helpt u nare dingen anders te zien, pijnlijke gevoelens te verwerken of moeilijke situaties anders aan te pakken.
Het doel van de therapie is uw psychische klachten en problemen op te heffen, of zoveel te verminderen dat u er minder last van hebt.

Wat is medische psychologie?

Medische psychologie is een specifiek terrein van de psychologie. De medisch psycholoog houdt zich bezig met de relatie tussen psychische problemen en lichamelijke klachten bij zowel jeugdigen als volwassenen.

U kunt hierbij denken aan:

  • het verwerken van een ingrijpende voorbijgaande ziekte of belastende medische behandeling
  • het leren leven met een chronische aandoening
  • het leren omgaan met een levensbedreigende ziekte
  • het positief be├»nvloeden van psychosomatische aandoeningen

De werkwijze is vergelijkbaar met psychotherapie.

Bij welke problemen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om in psychotherapie te gaan.

Specifieke problemen:
Angsten, depressie of dwangklachten, slaap- en eetproblemen, spanningen, hyperventilatie en concentratieproblemen, psychosomatische klachten, problemen die ontstaan door uw karakter, identiteitsproblematiek, overspannenheid, burn-out, studie- en werkgerelateerde problemen, gevolgen van lichamelijke ziekte, traumagerelateerde problemen

Problemen in het gevoelsleven:
Onverschilligheid, u voelt geen boosheid of verdriet, u wordt overspoeld door emoties en hebt hier geen rem op, u kunt uw gevoelens niet uiten

Problemen met de omgeving:
Problemen in contacten, relatie- en gezinsproblemen, seksuele problemen, opvoedingsproblemen

Problemen als gevolg van levensveranderingen:
Afstuderen, verandering van school, trouwen, gezinsuitbreiding, scheiding, pensionering, verlies door overlijden.